top of page
ELINA HEIKKINEN

Festivaalin taiteellinen johtaja Elina Heikkinen on filosofian ja musiikin maisteri, alttoviulisti ja intohimoinen organisoija, jonka pitkäaikaisena haaveena oli kamarimusiikkifestivaalin perustaminen. Keväällä 2021 koronan tyhjentämästä kalenterista löytyi viimein aikaa festivaalijärjestelylle ja näin sai alkunsa nyt neljättä kertaa järjestettävä Kangasala Classic. Tampereella syntynyt ja kasvanut Heikkinen on viettänyt suurimman osan lapsuutensa ja myös aikuisuutensa kesistä Kangasalan maisemissa. Heikkisen tavoitteena on luoda festivaalista korkealaatuinen jokavuotinen tapahtuma, joka on vakituinen osa Suomen monipuolista festivaalikenttää. 

Heikkinen valmistui Sibelius-Akatemiasta keväällä 2019. Hänen opettajinaan toimivat Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala, Tommi Aalto ja Atso Lehto. Hän on valmistunut myös Metropolia ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi ja opiskellut vaihto-oppilaana Lausannen konservatoriossa Diemut Poppen johdolla.

Heikkinen on tehnyt usean vuoden ajan sijaisuuksia pääkaupunkiseudun orkestereissa ja toimii aktiivisesti kamarimuusikkona. Hän perusti myös oman kamarikonserttisarjan Helsingin Kumpulaan syksyllä 2017, jonka taiteellisena ja toiminnallisena johtajana hän edelleen toimii. Syksystä 2023 Heikkinen on toiminut myös Hyvinkään Orkesterin intendenttinä.

Elinan kuva: Sakari Röyskö 

bottom of page