ANNARIINA JOKELA

Rovaniemeläissyntyinen Annariina Jokela aloitti viulunsoiton 6-vuotiaana Lapin musiikkiopistossa. Alttoviuluun hän tarttui ensimmäisen kerran 13-vuotiaana kamarimusiikin johdattamana. Opettajina toimivat Igor Arias ja Taru Lehto. Vuonna 2013 Jokela aloitti opiskelun Sibelius-Akatemiassa Lilli Maijalan johdolla, ja siirtyi sittemmin jatkamaan opintojaan Nils Mönkemeyerin luokalla Münchenin musiikkikorkeakoulussa, josta valmistui maisteriksi vuonna 2021 erinomaisin arvosanoin. Keväästä 2021 alkaen Jokela täydentää opintojaan Lausannen musiikkikorkeakoulussa Tatjana Masurenkon johdolla.

Jokela palkittiin vuonna 2017 Tampereen valtakunnallisen alttoviulukilpailun finalistina. Solistina hän on esiintynyt Tampere Filharmonian, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Hamburger Camerata – orkesterin kanssa. Kamarimuusikkona Jokelaa on kuultu mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Hvitträskin kamarimusiikkifestivaalilla, sekä Helsingin juhlaviikkojen ja Kamari21-konserttisarjan kamarikonserteissa. Jokela on soittanut lisäksi Münchenin filharmonikkojen, Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin sekä Lapin kamariorkesterin riveissä.

Mestarikursseilla Jokelaa ovat opettaneet mm. Tabea Zimmermann, Roland Glassl, Hartmut Rohde, Diemut Poppen, Lars Anders Tomter, Atar Arad, Anna Kreetta Gribajcevic ja Rainer Moog. Kamarimusiikkiopetusta Jokela on saanut mm. Marko Ylöseltä, Meta4-kvartetilta ja Dirk Mommertzilta. 

Jokelan opintoja ovat tukeneet mm. Pro Musica säätiö, Kauko Sorjosen säätiö, Martin Wegeliuksen muistosäätiö, Wihurin rahasto, Suomen säveltaiteen tukisäätiö, Suomen kulttuurirahasto sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Annariinan kuva: Sirpa Kuusela