top of page
TAMI POHJOLA

Tami Pohjola kuuluu nuorten suomalaisviulistien suurimpiin lahjakkuuksiin. Hän on voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Häntä on kiitetty varmasta tekniikasta sekä soinnillisesti ja emotionaalisesti laaja-alaisesta ilmaisusta. Hänen nöyrä lähestymistapansa musiikkiin on ihastuttanut kuulijoita kansainvälisestikin. Vuonna 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Dinu Lipatti -viulukilpailussa ja vuonna 2015 hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa. Hän voitti myös kansainvälisen Young Musician -kilpailun Virossa vuonna 2009 ja sai toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailussa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden, Tampere Filharmonian, Tapiola Sinfonietan, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Nagoyan filharmonisen orkesterin ja Manchesterin The Hallé -orkesterin solistina. Hän on työskennellyt useiden tunnettujen kapellimestarien kanssa kuten Mikko Franck, Klaus Mäkelä, Sakari Oramo ja Nicholas Collon. 

Pohjola on myös aktiivinen kamarimuusikko. Hän on esiintynyt useilla kamarimusiikkifestivaaleilla, joista mainittakoon Kuhmon Kamarimusiikki, International Music Seminar Prussia Cove ja Mantova Chamber Music Festival. Hän on myös esiintynyt yhdessä arvostettujen muusikoiden kuten Miriam Friedin, Janine Jansenin, Krzysztof Chorzelskin, Ralf Gothonin ja Arto Noraksen kanssa.

Tami Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana ja opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa sekä Reka Szilvayn johdolla Sibelius-Akatemiassa. Sittemmin Pohjola on opiskellut Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-kyung Leen luokalla ja tällä hetkellä Sveitsin Sionissa, Haute École de Musique Valaisissa, opettajanaan Janine Jansen. Tami Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini – viulua (1754). 

Joulukuussa 2023 Pohjola debytoi Tarmo Peltokosken johdolla Latvian kansallisen orkesterin solistina, esittäen Esa-Pekka Salosen viulukonserton. Samalla teoksella hän esiintyi myös Pekka Kuusiston tilalla RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa 6. joulukuuta 2023. Lisäksi helmikuussa 2024 Pohjola esiintyy uudelleen RSO:n solistina yhdessä Julie Svačinován kanssa, esittäen Mozartin Sinfonia Concertanten Jörg Widmannin johdolla.

bottom of page