top of page
KATILYNE ROELS

Belgialainen harpisti Katilyne Roels lumoutui harpusta ollessaan vasta kuusivuotias. 8-vuotiaana hän pääsi vihdoin aloittamaan harpputunnit kotikaupunkinsa Ghentin musiikkikoulussa. Musiikin kandidaatiksi hän valmistui Ghentin Kuninkaallisesta konservatoriosta Arielle Valibousen luokalta. Suomeen hän päätyi vaihto-opiskelijaksi ja jäi tänne suorittamaan musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui vuonna 2021 opettajinaan Päivi Severeide ja Stefania Saglietti. 

 

Vuodesta 2017 eteenpäin Roels on toiminut aktiivisesti freelance-orkesterimuusikkona ja on soittanut säännöllisesti mm. HKO:n, Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Turun Filharmonisen orkesterin sekä Viron Kansallisorkesterin riveissä.

 

Katilyne on osallistunut useiden maineikkaiden harpistien mestarikursseille, joista mainittakoon Sivan Magen, Anneleen Lenaerts, Emmanuel Ceysson, Isabelle Perrin, Gwyneth Wentink eskä Agnès Clément.

 

Perinteisen harpunsoiton lisäksi Roelsia kiinnostaa laajempikin lähestymistapa musiikkiin ja soittamiseen: hän myös säveltää harpulle ja elektroniikalle sekä esittää mielellään uusimpia nykysävellyksiä erilaisissa kamariyhtyeissä. Hän tekee myös yhteistyötä säveltäjä Emil Sanan kanssa. Heidän ensimmäinen yhteinen sävellyksensä ”Trapped” kantaesitettiin Helsingissä MuTeFest´20-festivaalilla marraskuussa 2020. Tämä teos harpulle ja elektroniikalle sai erinomaisen vastaanoton ja myös YLE huomioi sen. 

bottom of page