SILJA AALTO

Silja Aallon lyyrisdramaattinen, lämminsointinen sopraano on hurmannut yleisöä sekä kotimaassa että ulkomailla. Keväällä 2018 Aalto debytoi Estonia Teatterissa Tallinnassa Mozartin Figaron häiden Kreivittärenä. Siitä asti Aalto on ollut vakituisena vierailijana Estoniassa. Seuraavalla kaudella 2018/19 Aalto debytoi Estoniassa Mimín roolissa Puccinin oopperassa La Bohéme ja jatkoi myös Kreivittärenä Figaron häissä (2019/20) Kotimaan tärkeimpiin töihin lukeutuu Leonoren rooli Beethovenin oopperassa Fidelio Oulun kaupunginteatterissa tammi-helmikuussa 2020. Debyytti Suomen Kansallisoopperassa Figaron häiden Kreivittärenä joulukuussa 2020 valitettavasti peruuntui koronapandemian myötä. Helmi-maaliskuussa 2021 Aalto laulaa Estonia Teatterissa Leonoran roolin Verdin oopperassa Il Trovatore. Kesän 2021 kohokohtiin lukeutuu Beethovenin Fidelio, jolloin Aalto palaa Leonoren rooliin Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla elokuussa Suomen eturivin huippusolistien kanssa.

 

Aalto on konsertoinut laajalti suomalaisilla festivaaleilla (mm. Ilmajoen Musiikkijuhlat, Eurajoki BelCanto, Kaskisten Musiikkipäivät) sekä esiintynyt useiden orkesterien solistina (mm. Lahti Sinfonia, Tampere Filharmonia sekä Tapiola Sinfonietta, Viron Kansallisoopperan orkesteri). Lisäksi hän on konsertoinut Lincoln Centerissa New Yorkissa ja Bayreuthin oopperafestivaaleilla. Aalto on menestynyt useissa kansainvälisissä laulukilpailuissa (mm. Elizabeth Connell -kilpailun 2. sija Sydneyssä v. 2017) ja hän on edellisen Toivo Kuula -laulukilpailun voittaja (v. 2016). Silja Aalto on Suomen Wagner -seuran stipendiaatti (v.2018).

 

Silja Aalto on valmistunut Sibelius-Akatemiasta opettajansa Eeva-Liisa Saarisen johdolla. Dramaattista repertuaaria Aalto on viime aikoina syventänyt sopraano Cynthia Makriksen kanssa. Aallon opintoja ja uraa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Selim Eskelinin säätiö sekä Oopperakoulutuksen kummit Ry. Lisätietoja www.chordus.fi ja www.siljaaalto.fi. Facebook ja Instagram: Soprano Silja Aalto

Siljan kuva: Patrik Stenström