SIINA HIRVONEN

Siina Hirvonen (1977) on muusikko ja musiikkipedagogi. Hänen erikoisosaamisaluettaan on lastenmusiikki. Hirvonen valmistui Musiikkipedagogiksi eli Varhaisiän musiikinopettajaksi Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiasta vuonna 2003.
Hirvonen on tehnyt töitä Varhaisiän musiikinopettajana eri musiikkioppilaitoksissa (mm. Helsingin Konservatorio, Pirkanmaan Musiikkiopisto, Maija Salon Musiikkikoulu, Kankaanpään Musiikkiopisto), eri seurakunnissa, kansalaisopistoissa ja esim. MLL:n paikallisyhdistyksissä: mm. Helsingissä, Tampereella, Kangasalla, Vesilahdella, Kankaanpäässä vuosina 2000-2018.

Hirvonen on ollut freelancer-musiikkitoimittajana Pikku Kakkosessa vuosina 2007-2018, toimien viikkojuontajana 7 vuotta, sekä tehden erilaisia musiikkiohjelmasarjoja ja konserttitallennuksia TV2:lle.
Hirvonen on toiminut Siina & Taikaradio -Orkesterin solisti v.2007 alkaen ja konsertteja on ollut ympäri Suomea.

Vuonna 2018 Hirvonen sai Kultalevyn Tammen julkaisemasta Siinan taikaradio -laulukirjasta ja äänitteestä.
Hirvonen on palkittu myös valtakunnallisella Vuoden kasvattaja 2010 -palkinnolla ansioituneesta, laadukkaasta ja monipuolisesta työstään varhaisiän musiikkikasvatuksen ja -opetuksen sekä lastenmusiikin ja -kulttuurin saralla.

Vuonna 2018 Hirvonen sai Salon Lasten Laulukaupungin Hyvätuuli -palkinnon.

Hirvonen on työskennellyt eri sinfoniaorkestereiden ja yhtyeiden solistina ja käsikirjoittajana lastenkonserteissa, mm. Rso, Oulu sinfonia, Savonlinnan Oopperajuhlat, Turun Filharmoninen orkesteri, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Savonlinna-Kvartetti.

Hirvonen on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia tv-sarjoja, lastenkonsertteja ja -tapahtumia sekä äänitteitä ja oppikirjoja (mm. Apilatien Aapinen/ Musiikkivihko 1 ja 2 luokille/ SanomaPro).

Siina & Taikaradio -Orkesterin kolmas äänite (omakustanne) ”Laulubussi” ilmestyi lokakuussa 2019.
Siina & Taikaradio -Orkesteri sai Vuoden Lastenmusiikkiyhtye 2020 -palkinnon.

Siina Hirvonen on lapsiperheille tuttu musiikkitäti niin Pikku Kakkosesta kuin myös tubettaja Siinan TaikaStudio -YouTube-kanavalta, mistä löytyy jo yli 100 niin perinteisiä kuin uudempiakin lastenlaulu- ja laululeikkivideoita (sisältävät pedagogisen ja musiikkikasvatuksellisen otteen/ piilo- opetuksen).

Siinan kuva: Viivi Hautamäki