MEISTÄ
viulunkaari_vaalea-01.png

Arvoisa lukija

Mukavaa, että olet päätynyt sivuillemme! Kamarimusiikkifestivaalin perustaminen Kangasalle on ollut pitkäaikaisen haaveen tulos. Koronapandemia vauhditti idean toteutumista paitsi tyhjentämällä kalenterin ja vapauttamalla aikaa järjestelyille, myös osoittamalla kuinka haavoittuvainen kulttuurikenttä saattaa olla ja kuinka tärkeää kaikki sen ylläpitämiseksi ja vaalimiseksi tehtävä työ on. Kaikista epävarmuuksista huolimatta viime vuoden festivaali saatiin järjestettyä liveyleisölle. Koimme upeita hetkiä niin lavalla kun yleisössäkin. Kulttuurin todellisen merkityksen ymmärtää näköjään vasta kun sen menettää. 

Ensi kesän festivaalin teema on ystävyys. Teema näkyy mm. konserttiohjelmissa, joista suurin osa on rakennettu säveltäjäystävysten ympärille ( Mozart-Haydn, Britten-Shostakovich, Mahler-Strauss, Schumann-Mendelssohn). Festivaalille saapuu myös yhtyeitä, joilla on keskenään hyvin pitkä ystävyystausta. Kysyimme muun muassa Kamus-kvartetilta, mikä on ystävyyden merkitys heidän 20-vuotisella taipaleellaan. 

"Varmastikin sekä ystävyydessä että kamarimusisoinnissa pätevät samat lait. On pyrittävä yhteisesti jotain kohti, on kuunneltava ja kunnioitettava toista ja silti samaan aikaan pidettävä kiinni myös oman itsensä rajoista. Ei se aina helppoa ole, mutta juuri siitä hankausenergiastahan niin ystävyys kuin kamarimusiikki luullakseni syntyy. Kvartettimme 20-vuotisen taipaleen tärkeimpiä mahdollistajia on varmastikin ollut se valtava määrä hienoa musiikkia, jota jousikvartetille on sävelletty. Jos saa soittaa yhdessä vaikkapa kaikki Beethovenin jousikvartetot, niin eihän sitä voi tehdä ilman ystäviksi päätymistä. Eihän?"

-Petja, Kamus-kvartetin sellisti


Festivaali on jälleen saanut paljon paikallista tukea, niin julkisilta kuin yksityisiltäkin tahoilta. Lämmin kiitos kaikille! Kangasala -- todellakin kesäpäivän kulttuurikaupunki!

 

Tapahtuma järjestetään edelleen kaikkia viranomaisohjeita ja suosituksia noudattaen. Toivokaamme kuitenkin, ettei kesäkuussa rajoittaminen ole enää tarpeen ja kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan turvallisesti konserteista.

Nähdään konserteissa! Eläköön ystävyyden kesä 2022! 


Elina Heikkinen

Festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja, tamperelaissyntyinen Kangasalla mökkeilevä alttoviulisti

Kangasala Classic -festivaalin järjestää Kangasalan Musiikinystävät ry, joka on jo 1945 perustettu perinteikäs kangasalalainen musiikkiyhdistys. Yhdistys eli muutaman vuoden hiljaiseloa, mutta toiminta käynnistettiin uudelleen tammikuussa 2021. Yhdistyksen tavoitteena on edistää Kangasalan ja sen lähiseudun musiikkielämää mm. järjestämällä konsertteja ja muita musiikkitapahtumia. Kangasala Classic -festivaali on yksi yhdistyksen projekteista. Musiikinystävien historiasta voit lukea lisää täältä.

Yhdistys etsii nyt toimintaansa uusia jäseniä! Liity joukkoomme ja ole mukana kehittämässä Kangasalasta entistäkin monipuolisempi kulttuurikaupunki. Jäsenenä kannatat yhdistyksen toimintaa ja saat ensi käden tietoa kaikista tapahtumista sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeen avulla. Voit halutessasi myös osallistua yhdistyksen toimintaan paitsi tulemalla konsertteihin, myös auttamalla niiden järjestelyissä tutustuen samalla mukaviin kulttuuri-ihmisiin! 

Liity jäseneksi täyttämällä tietosi täällä, tai ilmoita tietosi (nimi, sähköposti ja postiosoite) osoitteeseen kangasalanmusiikinystavat@gmail.com. 

Vuosittainen jäsenmaksu maksetaan liittymisen yhteydessä. Jos maksat jonkun muun kuin itsesi puolesta, mainitse siitä viestikentässä, muuten käytä pelkkää viitettä. 

Maksutiedot:

Tili (OP): FI23 5104 0020 2030 18

Viite: 9221

Summa: 25€

Liittymällä Musiikinystäviin kannatat myös tämän festivaalin järjestämistä!

MUSIIKINYSTÄVIEN HALLITUS

Jouko Laivuori

Elina Heikkinen

Ulla Muranen

Hanna Parviainen, varajäsen

FESTIVAALIN TOIMIHENKILÖT

Elina Heikkinen, taiteellinen ja toiminnallinen johto

Hanna Parviainen, tuotantoassistentti

Festivaalitiedustelut: 

kangasalaclassic@gmail.com

puh. 050 3290543

Sivujen taustakuvassa viulisti Hanna Parviainen

Kuvan otti Ville Hautakangas

KANGASALAN MUSIIKINYSTÄVÄT