MEISTÄ
viulunkaari_vaalea-01.png

Arvoisa lukija

Mukavaa, että olet päätynyt sivuillemme! Tämän kamarimusiikkifestivaalin järjestäminen on pitkäaikaisen haaveen tulos. Koronapandemia vauhditti idean toteuttamista paitsi tyhjentämällä kalenterin ja vapauttamalla aikaa järjestelyille, myös osoittamalla kuinka haavoittuvainen kultturikenttä saattaa olla ja kuinka tärkeää kaikki sen ylläpitämiseksi ja vaalimiseksi tehtävä työ on. 

Kulttuurielämyksiä kaipaavat nyt sekä esiintyjät että yleisö enemmän kuin koskaan. Jos tämä festivaali saadaan järjestää, se tehdään suurella ilolla ja kaikkia viranomaisohjeita ja suosituksia noudattaen. Tavoitteena on luoda festivaalista jokakesäinen tapahtuma ja vakituinen osa Suomen monipuolista festarikenttää. Käy tulevan kesän suhteen miten tahansa, pohjatyö on tehty ja festivaali tullut jäädäkseen!

On suorastaan häkellyttävää, kuinka hyvän vastaanoton tämä uusi kulttuuriprojekti on paikallisesti saanut. Olen aina pitänyt Kangasalaa hyvin kulttuurimyönteisenä kaupunkina. Tämä kokemus osoittaa, etten ollut väärässä! 

Haluan lämpimästi kiittää kaikkia festivaalia jo tukeneita tahoja. Ilman teitä ei oltaisi jo tässä pisteessä. 


Nähdään kesällä! Jos ei livenä, niin ruudun välityksellä vähintään. 

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Elina Heikkinen

Festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja, tamperelaissyntyinen Kangasalla mökkeilevä alttoviulisti

Kangasala Classic -festivaalin järjestää Kangasalan Musiikinystävät ry, joka on jo 1945 perustettu perinteikäs kangasalalainen musiikkiyhdistys. Yhdistys eli muutaman vuoden hiljaiseloa, mutta toiminta käynnistettiin uudelleen tammikuussa 2021. Yhdistyksen tavoitteena on edistää Kangasalan ja sen lähiseudun musiikkielämää mm. järjestämällä konsertteja ja muita musiikkitapahtumia. Kangasala Classic -festivaali on yksi yhdistyksen projekteista. Musiikinystävien historiasta voit lukea lisää täältä.

Yhdistys etsii nyt toimintaansa uusia jäseniä! Liity joukkoomme ja ole mukana kehittämässä Kangasalasta entistäkin monipuolisempi kulttuurikaupunki. Jäsenenä kannatat yhdistyksen toimintaa ja saat ensi käden tietoa kaikista tapahtumista sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeen avulla. Voit halutessasi myös osallistua yhdistyksen toimintaan paitsi tulemalla konsertteihin, myös auttamalla niiden järjestelyissä tutustuen samalla mukaviin kulttuuri-ihmisiin! 

Liity jäseneksi täyttämällä tietosi täällä, tai ilmoita tietosi (nimi, sähköposti ja postiosoite) osoitteeseen kangasalanmusiikinystavat@gmail.com. 

Vuosittainen jäsenmaksu maksetaan liittymisen yhteydessä. Jos maksat jonkun muun kuin itsesi puolesta, mainitse siitä viestikentässä, muuten käytä pelkkää viitettä. 

Maksutiedot:

Tili (OP): FI23 5104 0020 2030 18

Viite: 9221

Summa: 25€

Liittymällä Musiikinystäviin kannatat myös tämän festivaalin järjestämistä!

MUSIIKINYSTÄVIEN HALLITUS

Jouko Laivuori

Riikka Marttila

Elina Heikkinen

Ulla Muranen

Hanna Parviainen, varajäsen

FESTIVAALIN TOIMIHENKILÖT

Elina Heikkinen, taiteellinen ja toiminnallinen johto

Hanna Parviainen, tuotantoassistentti

Festivaalitiedustelut: 

kangasalaclassic@gmail.com

puh. 050 3290543

Sivujen taustakuvassa sellisti Lauri Kankkunen.

Kuvan otti Nikolaj Lund. 

KANGASALAN MUSIIKINYSTÄVÄT