top of page
LAURI KANKKUNEN

Sellisti Lauri Kankkunen (s. 1990) aloitti sellonsoiton viisivuotiaana, koska viulun ääni oli liian korkea ja pianon ääni liian koliseva. Nykyisin Kankkunen on erittäin onnellinen, että lapsuuden rakkaasta harrastuksesta on tullut hänelle ammatti. Hän nauttii sellon monipuolisuudesta soittimena ja on kotonaan niin solistina, kamarimuusikkona, opettajana kuin orkesterin äänenjohtajanakin.

Lauri Kankkunen on esiintynyt mm. HKO:n, Radion sinfoniaorkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina mm. Susanna Mälkin ja Jan Söderblomin johdolla. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt useimmilla suomalaisilla festivaaleilla ja Suomen ulkopuolella useimmissa Euroopan maissa. Lisäksi Kankkunen oli vuonna 2019 osa Apocalyptican kiertuevahvuutta noin 50 konsertin verran mm. USAssa, Meksikossa, Japanissa ja Australiassa.'

 

Lauri Kankkunen on Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. saman orkesterin 2. soolosellistinä ja tuttisellistinä sekä Tampere Filharmonian sellon äänenjohtajana. Lisäksi hän opettaa sellonsoittoa Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa sekä mestarikursseilla.

 

Hänen tärkeimpiä opettajiaan ovat olleet Truls Mørk, Martti Rousi ja Pauli Heikkinen. Lisäksi tärkeitä mentoreita mestarikursseilla ovat olleet Frans Helmerson, David Geringas sekä Ivan Monighetti. Lauri Kankkusen käytössä on Helsingin kaupungin omistama nimetön italialainen sello 1700-luvun lopulta. Kyseisen sellon aikaisempi omistaja oli Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti, joten sello on ollut osa HKO:n sointikulttuuria jo 1980-luvulta saakka.

 

Kankkunen on kuluvana talvena innostunut avantouinnista. Sen lisäksi häntä kiinnostavat monet italialaiset asiat: hän tekee taikinan onnistuessa omasta mielestään erinomaista pizzaa, nauttii hyvästä espressosta ja jalkapallosta. Lisätietoa Laurista: laurikankkunen.com.

Laurin kuva: Juuso Westerlund

bottom of page