top of page
LAURI KANKKUNEN

Lempäälästä lähtöisin oleva Lauri Kankkunen aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana. Hän on Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti, soittaa klassista musiikkia ja jazzia yhdistelevässä Pushkin Quintetissa ja oli osa Apocalyptican kiertuekokoonpanoa vuonna 2019.

 

Kankkunen on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun kaupunginorkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina ja kamarimuusikkona mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Santander International Music Festivalilla Espanjassa, Iitin musiikkijuhlilla, Sysmän Suvisoitossa, Helsingin Juhlaviikoilla, Helsinki Chamber Music Festivalilla sekä Helsingin Kamarikesässä. Suomen ulkopuolella Kankkunen on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa.

 

Kankkusen on tärkeimpiä opettajia ovat olleet Pauli Heikkinen, Martti Rousi ja Truls Mørk. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. David Geringas, Frans Helmerson ja MenahemPressler. Kilpailumenestystä hänellä on mm. Turun XII Sellokilpailusta helmikuussa 2014.

 

Lauri Kankkusta ovat tukeneet mm. Martin Wegelius –säätiö, Wihurin säätiö, Pro Musica –säätiö, OP Ryhmän Taidesäätiö, Alfred Kordelinin säätiö sekä Suomen ja Pirkanmaan Kulttuurirahastot.

 

Vapaa-ajallaan Kankkunen nauttii erityisesti hyvästä kahvista sekä jalkapallosta.

Laurin kuva: Juuso Westerlund

bottom of page