top of page
JOHANNES PIIRTO

Pianisti ja säveltäjä Johannes Piirto on esiintynyt useilla merkittävillä konserttilavoilla ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, joihin lukeutuvat mm. Bergen Festival, Helsingin juhlaviikot, Turun musiikkijuhlat, Wiener Konzerthaus, Wien Modern, Eisenstadtin Herbstgold-festivaali, ja Mikkelin musiikkijuhlat, jossa Johannes teki debyyttinsä jo13-vuotiaana Valeri Gergijevin kutsumana. 

 

Piirto on esiintynyt mm. Camerata Salzburgin, Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin, ja Suomalaisen kamariorkesterin solistina, sekä työskennellyt lukuisien kapellimestareiden kanssa, joihin lukeutuvat Santtu-Matias Rouvali, Fabian Gabel, Sakari Oramo, Jukka- Pekka Saraste, Dima Slobodeniouk, Okko Kamu, ja Anja Bihlmaier. Kilpailumenestystä pianistina on tullut mm. Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2011.

 

Kamarimuusikkona Johannes on työskennellyt mm. Lilli Paasikiven, Mika Kareksen, Julian Rachlinin, Sarah McElravyn ja Natalia Gutmanin kanssa.

 

Vuonna 2007 Piirron orkesterisävellys Lumière palkittiin nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailussa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi Musiikkitalon avajaisissa 2011 kantaesittämällä sävellyksensä Virta. Johannes on säveltänyt usemman orkesteriteoksen Suomalaiselle kamariorkesterille Jukka-Pekka Sarasteen tilauksesta. Lisäksi Johanneksen teoksia on tilattu mm. Korsholman Musiikkijuhlille, sekä Hetan Musiikkipäiville.

 

Johannes on opiskellut Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa Liisa Pohjolan, Antti Siiralan, Matti Raekallion, sekä Jussi Siiralan johdolla, sävellystä Tapio Tuomelan johdolla, sekä orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Johannes viimeisteli opintonsa Wienin musiikkikorkeakoulussa Stefan Vladarin johdolla.

Johanneksn kuva: Sonia Meltti

bottom of page