top of page
HELMI MALMGREN

Helmi Malmgren on maaseudulta kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt klarinetisti. Hän esiintyy työkseen orkestereiden joukoissa ja erilaisilla festivaaleilla ympäri maata ja inspiroituu siitä kun musiikki tuntuu fyysisenä tunteena kehossa.

Kamarimusiikki ja yhteissoitto on hänen sydäntään lähinnä ja ystävien kanssa yhdessä tekeminen on aina kuulunut tärkeänä osana hänen muusikkouteensa. Hän on puhallinkvintetti Helmikvintetin perustajajäseniä ja soittaa nykymusiikkia esittävän Ääni-kollektiivin riveissä. Mieleenpainuvimpia orkesterikokemuksia on syntynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, kamariorkesteri Avanti!ssa ja sinfonia Lahdessa. 

Orkesteri-ja kamarimusiikkirepertuaarin lisäksi Malmgrenin voidaan usein kuulla soittavan nykymusiikkia ja hänet voi nähdä mitä erilaisempien projektien johdosta lavalla. Hän työskentelee mieluusti nykysäveltäjien kanssa yrittäen etsiä uusia tapoja ja tekniikoita toteuttaa heidän visionsa, ja on soittanut monien tulevien klassikoiden kantaesityksiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Helmi tekee myös mielellään yhteistyötä muiden taiteenalojen ammattilaisten kanssa. Viimeisimpiä projekteja on ollut improvisaatioon pohjautuva yhteistyö kuvataiteilija Heli Penttisen ja tanssija Laura Koistisen kanssa sekä sirkustaiteilija Ilona Jäntin kanssa.

Malmgren on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Harri Mäen, Olli Leppäniemen ja Asko Heiskasen johdolla. Lisäksi hän on viettänyt antoisat vaihtovuodet Norjan musiikkiakatemiassa ja Pariisin konservatoriolla. 

bottom of page