ELINA HEIKKINEN

Festivaalin taiteellinen johtaja Elina Heikkinen on filosofian ja musiikin maisteri, alttoviulisti ja intohimoinen organisoija, jonka pitkäaikaisena haaveena on ollut kamarimusiikkifestivaalin perustaminen. Koronan tyhjentämästä kalenterista löytyi viimein aikaa festivaalijärjestelylle ja näin alkunsa sai Kangasala Classic. Tampereella syntynyt ja kasvanut Heikkinen on viettänyt suurimman osan lapsuutensa ja myös aikuisuutensa kesistä Kangasalan maisemissa. Heikkisen tavoitteena on luoda festivaalista korkealaatuinen jokavuotinen tapahtuma, joka on vakituinen osa Suomen monipuolista festivaalikenttää. 

 

Heikkinen valmistui Sibelius-Akatemiasta keväällä 2019. Hänen opettajinaan toimivat Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala, Tommi Aalto ja Atso Lehto. Hän on valmistunut myös Metropolia ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi ja opiskellut vaihto-oppilaana Lausannen konservatoriossa Diemut Poppen johdolla.

 

Heikkinen on tehnyt usean vuoden ajan sijaisuuksia pääkaupunkiseudun orkestereissa ja toimii aktiivisesti kamarimuusikkona, erityisesti Nome-jousikvartetin riveissä. Hän perusti myös oman kamarikonserttisarjan Helsingin Kumpulaan syksyllä 2017, jonka taiteellisena ja toiminnallisena johtajana hän edelleen toimii.

Elinan kuvat: Sakari Röyskö