top of page
ARTTURI AALTO

Artturi Aalto aloitti sellonsoiton vuonna 2006 ja vuodesta 2013 lähtien hän on opiskellut Sibelius-­Akatemian nuoriso­-osastolla Timo Hanhisen ja Marko Ylösen oppilaana. Viimeiset vuodet Sibelius-Akatemialla hän opiskeli Ola Karlssonilla ja Andreas Brantelidilla ja nykyään hän opiskelee Oslossa Torleif Thedeenin luokalla. 

 

Aalto on esiintynyt mm. Tapiola Sinfoniettan solistina Pekka Kuusiston johdolla, Turun filharmonisen orkesterin ja Turun soitannollisen seuran solistina Klaus Mäkelän johdolla, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina Sakari Oramon johdolla sekä RSO:n solistina Hannu Linnun johdolla. Hän on esiintynyt mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Korsholman musiikkijuhlilla, Helsingin juhlaviikoilla ja Naantalin musiikkijuhlilla. Aalto on toinen Radalla-festivaalin taiteellisista johtajista. 

 

Aalto sai 2. palkinnon Turun sellokilpailuissa vuonna 2022 ja hän on konsertoinut kamarimuusikkona sekä solistina mm. Montrealissa, Velenjessä, Brysselissä, Köpenhaminassa sekä Varsovassa. Aaltoa on ystävällisesti rahoittanut mm. Suomen kulttuurirahasto, Pro Musica sekä Wegelius-säätiö.

bottom of page